Martin Habina

architekt a milovník nočních podniků

Pyramida

[15.06.2013 18:04:01]

 Je to pěkná břečka, ta naše politika, viďte? Teď mají průšvih jedni, jindy druzí. Z premiérových překvapených slov před nastoupeným parlamentem, že trafiky jsou přece běžnou odměnou stran zasloužilým členům, hned každý sedmák ví, jak to je. Přítomným, krčíc rameny, vlastně jen připomínal věci, o kterých si jinak povídají v bufetu. Otevřeně mluvil mezi svými o jejich společném světě. Další epizodka, aťsi tentokrát i s manévry policie. Zdali jde o kriminální čin nebo jen o malou levárnu, je vlastně fuk, kdo si má všechny aféry mocných pamatovat? Volič zleva, zprava, uprostřed po právu v hospodě láteří. Po právu?

 

Malý skok stranou, Evička (4) mi dnes ráno přinesla kresbu princezny se zelenými vlasy s komentářem: „jedla hodně salátu“. Katka v mžiku připomněla naši krásnou rusovlasou kamarádku: „ Jí hodně pomerančů“. Já, že lepší jsou vlasy krátké, zelená jim sluší a salát je zdravý. Ukončil to Ondra s tím, že princezna salát nemusí, myslí, že je to známka punku.

Princezna, co jedla moc salátu; autor: Eva Habinová

Princezna, co jedla moc salátu; autor: Eva Habinová

Fabulujeme, jako když bičem práská, pravdičku chceme hlavně tu svou. U voleb ovšem legrace končí. Odpálkovat vinu za průšvihy na názorové protipóly či se vézt na kolektivní vlně pod nějakým lídrem je celkem fajn. Volby ale definují sestavu na vrcholu pyramidy. A vrchol nemůže být z podstaty věci lepší než celá pyramida. I kdybychom se rozkrájeli, nejsme schopni zvolit lepší politiky, než jsme my sami. Nemám problém s buranským chováním, půjdu a budu tedy burana volit. Ukázat prstem na virózu umím samozřejmě i pak. Pokleslá atmosféra ve společnosti je pak teplou líhní korupce. Klidně nadávejme, politika se zlepší až s námi.

Pyramida roste homogenně ze základny.

 

zobrazeno(203313x) | příspevky(12x)

vkládání nových příspěvků bylo pozastaveno

příspěvky k článku

29.06.2014 09:35:22 | mh

 Aloha, Dušane! Zajímavých témat jsi se dotknul! Politika, politika, co s ní, kdo víme, kam až všechny ty nitky vedou? I ten, kdo ví mnohem víc, má nad sebou dalších několik pater chytřejších...A tak si myslím, že bychom mohli zkusit poctivě z našeho širokého konce. Občas si o tom povídám v naší hospůdce i jinde s kamarádem spoluobčanem, autorem několika politologických knih, nicméně, stejně skrze své limity daleko nedohlédnu...
Jen neuváznout v pustém láteření...Včera mi jiný poučený kamarád říkal, že svět je tak složitý a my každý tak jiný, že každý jeden z nás v něm žijeme úplně jinou realitu. A tak dál obivuji pomerančovou holčičku, filmy Jima Jarmusche a pyramidy. Ano i šachy. Hezké léto, Dušane. Martin

10.06.2014 21:01:43 | JUDr,dušan látal

U voleb jde jen o to, zda budou lidi tlačeni do bídy otevřeně /bývalá vláda/ nebo nenápadně /to je ta současná/. Ani jedna není suverénem ve vlastní zemi. Není to tak dávno, co jsme museli poslouchat Velkého Bratra z východu a nyní je tomu zrcadlově naopak. Ale kdybych z toho chtěl zvracet, tak už od poloviny devadesátých let mám žaludek mimo tělo. Jen mi je trochu líto, že z nás dělají - tentokrát z opačná strany - naprosté idioty. Je to válka dvou, možná dokonce tří i čtyř světů a bloků a lžou všichni. Nicméně ten v současné době "náš" mne naprosto nepřesvědčuje. Takže krátce Šachu zdar !

09.06.2014 19:47:16 | JUDr. Dušan Látal

Příteli, jak říkal klasik (Josef Švejk) celá politika je pro malé děti. Nemusí znepokojovat, dvě party občas za participace dalších skvělých kolektivů si přehazují pytel s penězi které jim nepatří. v unii ani v USA to přece není jiné. Smysl má to pomerančové děvčátko. A taky šachy, doufám, že aspoň těm malým pomůžou pěstovat charakter. Ahoj - a vnímejme i drobná pozitiva. Dušan

25.06.2013 16:26:41 | Roman Tichý

Dnes jsem viděl v televizi  toho hloupého chemika tak vytočeného, že jsem z toho měl přející škodolibou radost. Nejsem příznivec současné vlády, opozice či prezidenta, ale jedno mě potěšilo, že konečně ta celá banda poslanců v naší republice bude muset pracovat a ne navštěvovat jen kantýnu v Poslanecké sněmovně. Všichni jsou tlustí, jak prasata. Naivní je prezident i ta brejlatá šklíba z ODS. Vypráskat tu celou bandu poslanců včetně socanů a komunistů a poslat je pracovat do kamenolomu. Podlý chemik ať se jde raději opít s chrápajícím knížetem někam do jižních Čech.

20.06.2013 08:07:31 | Jirka Majer

Já s Martinem souhlasím. Při svobodných volbách pyramida funguje. Je to realita.

19.06.2013 23:29:26 | mh

 - vavrovi - jo, přesně takhle to myslím, řekls to mnohem výstižněji, než já

- Luboši - říkáš , že špatný je systém. Souhlasím v tom, že je mi sympatičtější ten většinový. Mimo jiné proto, že věřím v princip pyramidy. Zdá se mi, že je to systém odpovědného politika a odpovědného voliče, bez přebujelé moci stran. Ze stejného důvodu mě mrzí Tvá rezignovanost, kterou ovšem respektuji (někdy u piva...)

- pane Ondráku, v mnohém souhlasím, jen bych s Takovou emocí vůči politice nechtěl žít

19.06.2013 20:52:12 | Luboš

Mám radost, že se Martin po dlouhých měsících opět ozval:-). Politika je složitá věc a myslím, že spousta spoluobčanů už rezignovala...Nedivím se jim! Dle mého názoru je to obrovská žumpa a vůbec s Tebou Martine nesouhlasím, že je to princip pyramidy. To, co je tu teď, čtvrtstoletí po převratu, asi překonalo i ta nejpesimičtější očekávání. Nemyslím, že to vytvořila "základna" pyramidy. Dokonce jsem o tom naprosto přesvědčený. Vytvořila to naše slavná politická garnitura, která žije ve svém izolovaném světě (netvrdím, že všichni, ale určitě většina). Jedna má kamarádka mně nedávno poslala mail, že už několik let nesleduje TV a zprávy a že je jí mnohem líp, než dřív. Věřím. Bohužel. A není to o modré nebo oranžové barvě. Špatný je systém. Asi jsem někomu zvýšil tep, ale snad mně to promine:-). A Martine, příští příspěvek nejpozději na podzim:-)! Luboš

16.06.2013 20:25:49 | J. Ondrák

Tohle by se mělo řešit  viníci jsou stále nepotrestáni a smějí se nám do očí. Co je teď v politice to nic není oproti tomu co se stalo po hnusném rudém teroru pod vládou bolševiků a Stb po roce 1989 to byli zase jiní podívejte se na odkaz tohle by měli učit v dějepise čím se vyznamenala naše republika po sametovém podvodu.

http://nr1a.com/privatizace.htm

 

16.06.2013 17:23:35 | vavra

Ve společnosti, kde je podvod, malá domů, "česká ulička" atd společeností denně tolerovanou samozřejmostí a normou, je popisovaná trafika stavebním kamenem oné normy. Vzpomeňme na "slavný postup" naši fotbalistů na poslední ME. Postoupili jsme díky podvodu, nafilmované penaltě Rezka proti Skotsku, Rezek byl slavný, národ slavil...., žáci ještě více pod dohledem trenérů začli trénovat filmování penalty, tedy ještě více se učili podvádět, protože viděli svůj vzor podvádět, tak je to přece normální... Ryba sice smrdí od hlavy, ale pokud je vylovená ze smradlavého rybníka, tak jednoduše smrdět musí.

 

16.06.2013 13:08:21 | mh

 Dobře,Lomzo, že jste se ozval. O lidech jako Vy jsem psal. Hezkou neděli.

16.06.2013 12:14:17 | Lomza

Rozumbrada promluvil a pobryndal se... 

Pane architekte, tak plytký text jsem už dlouho nečetl. Politický filozof Václav Bělohradský má dvě kategorie pro mizerné texty a Váš příspěvek spadá do obou: žvást a lyricko-politický kýč.

Pište o tématech, o kterých něco víte, ke kterým máte co říct (architektura, výtvarné umění, šachy...). A tam kde nemáte co říct, tak mlčte. Pokud si potřebujete nutně zanadávat na poměry, běžte s tím do hospody u vás na vesnici.

15.06.2013 21:55:48 | J. Ondrák

Politici jsou všichni stejní ať jsou u moci ti, nebo ti druzí. Jenom po sobě plivají špínu. Když jsem slyšel dnes v televizi toho majora Z v Lidicích tak mě z něho bylo špatně. Kritizoval něco co nemá stím druhým nic společného a takového prezidenta máme v naší zemi. Fuj. Současný stav a událost v politice je až moc vyhrocená, byli zde mnohem horší věci nad kterými se nikdo nepozastavoval. Z mého pohledu se tak zase hrozného nestalo. Včem jsou lepší druhé strany. Jedni nás svou rudou totalitou otravovali po několik let pak přišli oranžově příbuzní, kteří by se rozdali a nejvíc těm co je máme všichni rádi, druzí zase hlásali slovo Boží, aby pak určitý jedinec s hadí tváří založil novou stranu, která dělá, že je ze všech nejlepší. Nebo ty vyumělkované strany, které vydrží tak jedno volební období a které nejvíc vyskakují a mají nejmíň mandátů. Nemá cenu pokračovat je mi z toho všeho špatně. Naše země lezla každému do zadku nikdy nebyla vlastní chybí nám hrdost, čest, vlastenectví.

Untitled Document

starší články




ceskecasino.com

www.praguechess.cz |
reserved by Pražská šachová společnost, o.s. | designed by pb | optimalized 1024x768 IE, FireFox